goty2011-dag2

Årets bästa grafik

Om jag hade haft en bra speldator hade svaret på frågan om årets bästa grafik varit väldigt enkel. Då hade jag svarat antingen Crysis 2 eller Battlefield 3, två spel som är oerhört snygga på det tekniska planet.

Nu har jag dock bara en två år gammal iMac som huvudsakliga speldator och har således fått spela dessa spel på en 360 istället, en maskin som inte på något sätt gör spelen rättvisa, framförallt inte det förstnämnda då den låga upplösningen fick det att svida lite i ögonen.

Nu är ju jag först och främst en konsolspelare, och inget av ovan nämnda spel är enligt mig tillräckligt snygga på konsol för att få äran att bli utnämnd till bästa grafik 2011. Varken vad gäller det tekniska planet eller det rent designmässiga.

Ett spel som jag däremot tycker förtjänar det är Uncharted 3: Drake’s Deception. Ja, ja… big surprise. Klivet från tvåan till trean må inte vara lika stor som det mellan ettan och tvåan. Men det är ändå tillräckligt för att åtminstone jag ska få upp hoppet för nuvarande generations konsoler. Det visar att maskinerna fortfarande klarar av att prestera och det får mig att känna mig komfortabel med att nästa generation fortfarande ligger ett par år framåt i tiden.

Kommentera